Утре през деня ще е предимно слънчево с максималните температури между 22° и 27°, в София – около 24°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°. 

Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца. 

В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20° - 21°. 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°. 

През почивните дни и в понеделник промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. 

Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните - най-често ще са между 7° и 12°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната