Уикендът се очертава сравнително топъл за сезона. Въпреки това утрото в събота ще бъде студено с температури от минус 7 градуса до минус 1 , по високите западни полета - до минус 8. Преди обед ще бъде мъгливо. Следобед в по-голямата част на страната видимостта ще се подобри и слънцето ще се показва. Максималните температури са от 3 до 8 градуса.

Това прогнозира синоптикът Владимира Илиева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

От прогнозата ѝ стана ясно още, че над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се появи югозападен вятър. Температурата на въздуха e от 8 до 11 градуса. Морската вода е с температура 11-13 градуса, a вълнението ще бъде слабо.

Над планините и утре се очаква да бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се затопля. Следобед от запад ще се заоблачава.

В събота от запад на изток ще се заоблачава и за кратко в сутрешните часове в западните райони ще превали дъжд, отново с условия за поледици. В Пирин и в Рила ще превали мокър сняг. Западен вятър ще подобрява видимостта и ще повишава температурите.

В неделя ще бъде ветровито, с разкъсана и променлива облачност. Около планините следобед отново ще превали. В началото на следващата седмица ще остане сравнително топло за сезона - преди обед с мъгли в низините, а следобед с постепенно заоблачаване. Във вторник бързо ще премине студена облачна вълна със слаби превалявания от сняг.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.