Обичайна е температурата в момента за сезона. Такива температури са се случвали дори и в София. Сега в столицата е 1 градус температурата. Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптикът от НИМХ БАН Красимир Стойчев.
"Ще се затопли още от утре. Днес ще преобладава облачно време. След обяд облачността ще се разкъса и намалява. Утре сутринта пак ще е доста студено с минимални температури между минус 4 и минус 1 градус. В петък и събота температурите ще се повишат по-чувствително", призна той.

"В петък ще се появи юг-югозападен вятър, но няма да е силен и бурен. След това обаче, в края на тази и началото на следващата седмица, сибирски антициклон ще спусне език към Балканския полуостров и отново ще стане студено. В неделя ще започне, но в неделя и вторник ще е осезаемо, няма да има съществени валежи. Засега не виждаме да вали сняг", каза синоптикът. 

"Във втората половина на третото десетдневие очакванията ни са за по-облачно време с температури близки за температурните норми. Тогава ще има и повечко валежи, но отново ще са от дъжд. Нямаме основание да очакваме сняг в равнинната част на страната", призна Стойчев.

"И първите 10 дни на декември ще са с температури близки до климатичните норми. Не смея да твърдя, че и тогава ще вали сняг", каза синоптикът.