След захлаждането и валежите, заради които вчера в 17 области на страната бяха обявени жълт и оранжев код за опасни явления, от утре отново започва затопляне. Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова, цитирана от БНР.

"Сравнено с миналата година, мисля, че в края на месеца едва ли ще излезе много съществена разлика. Въпреки двете захлаждания до този момент, температурите през останалото време от месеца бяха около и над нормата. Можа да се окаже в края на месеца, че юли е малко по-топъл от обичайното", посочи още тя.

По думите ѝ засега има изгледи преди 28-и да е топло, в следобедните часове да е горещо, отново с температури над 30 градуса в много точки от страната. През последните дни от месеца има вероятност да премине атмосферно смущение и да има захлаждане

"За следващите дни остават минималните температури от около 16-18 градуса, но това е нормално, предвид максималните температури от 32-33 градуса", каза още Кирилова и допълни: "Откакто се правят измервания в България и откакто има записани данни за времето, такива са били и зимите, такива са били и летата. Няма нищо екстремно".

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.