През следващото денонощие в низините и котловините ще има мъгла или инверсионна облачност. В следобедните часове видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно по поречието на Дунав. Над планинските райони през нощта ще е ясно, утре - предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличи, съобщи БТА.
Затоплянето ще продължи, но температурите ще са в широки граници: минималните от минус 12 - минус 13 градуса на отделни места в низините до 1 - 2 градуса, в крайните югозападни райони, максималните ще са предимно между 3 и 8 градуса, в районите с трайна мъгла около и малко под 0 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове, главно над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Максимална температура на височина 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места с краткотрайна мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха 5 - 7 градуса. Температурата на морската вода около 2 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.