В неделната утрин ще е студено с минимални температури от минус 9° до минус 4°. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, сочи справка в сайта на НИМХ.

Утре от северозапад облачността ще се увеличава, най-късно привечер в югоизточните райони. Само на отделни места в Северозападна България след обяд ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от западсеверозапад, който привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.
 
Новата седмица ще започне с разкъсана облачност. В Западна България ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а дневните от 0 до 7 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 6 градуса, а максималната около 0 градуса.

През седмицата се очаква времето да се стабилизира и да няма валежи. Сутрешните температури ще бъдат между минус 8 и минус 5 градуса, а дневните от 0 до около 5-6 градуса.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.