Днес ще бъде предимно слънчево. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня над крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Егова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври. През деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 18 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 37 мин. Луната в София залязва в 12 ч. и 28 мин. и изгрява в 21 ч. и 18 мин. Фаза: три дни преди последна четвърт.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.