През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-високи по морския бряг. Утре ще бъде слънчево. По-значителна ниска облачност ще има на места в Източна България в часовете около обяд. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°. Атмосферното налягане е по-високо от средното и още малко ще се повиши. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В часовете около обяд ще има временни увеличения на облачността, предимно ниска. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 20°, температурата на морската вода е 19-21°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, вечерта на юг ще се усили до 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно слаб югоизточен, по най-високите върхове – северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 9°. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска облачност, ще има над Източна България. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са между 5° и 10°, дневните ще са предимно между 18° и 23°.

В понеделник ще е почти тихо, временни увеличения на облачността ще има и над западните райони, но само на отделни места в планинските райони на Югозападна България ще превали слабо. Повишава се вероятността за сутрешна мъгла и ниска облачност в низините. Температурите ще са без особена промяна.