Днес отново ще е слънчево, след обяд и горещо. В източните райони ще има временни увеличения на облачността – без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг.

Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 17°.

По Черноморието ще е слънчево, около и след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на север от н. Калиакра и временно до 3.


Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в осем области на страната. Индексът обхваща територии от областите Враца, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Бургас, Ямбол, Пазарджик и Благоевград.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за пожароопасност има в почти цялата страна. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

 

На 21.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:39 часа и ще залезе в 20 20 часа. Продължителност на деня 13:41 часа.

На 21.08.2019 луната ще изгрее в 23:21 часа и ще залезе в 12:04 часа. Осветеност на диска в 0h UT 75 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.