Намаляването на присъдата на Алекс Димов с решение на Бургаският апелативен съд, която и без това бе ниска, не ме изненада, а направо ме втрещи. Този човек екзекутира две жени навръх Задушница. Това каза пред Нова телевизия синът на загиналата Каля от Карнобат Валентин Георгиев.

На тиха улица преди две години двете жени, които отивали на гробищата, бяха блъснати. Автомобилът, управляван от 18-годишния циганин Алекс, връхлетял върху тях с над 90 км в час, при разрешени 50. 

„Те бяха екзекутирани на тротоара от един човек, който е карал с несъобразена скорост – с 90 км/час, и ги помита. Едната е починала на място, а майка ми издъхна в болницата в Бургас“, разказва Валентин.

„Казват сега, че тези, които са употребили алкохол и наркотици, щели да получават по-тежки наказания. Чудя се обаче как ще съдят тези, които не са използвали психотропни вещества, но им е толкова акъла да карат с превишена скорост в населено място“, добави той. 
 
„Намаляването на присъдата ме накара да се срамувам, че живея в България. За първи път изпитах такова чувство“, сподели мъжът.

„Благодаря на прокурорката, която по блестящ начин представи събитията и изнесе фактите. Защо тримата съдии останаха глухи, не мога да си обясня“, добави той. 

„Получих от застрахователното дружество само писмо с подпис и печат. Това е неадекватна работа“, коментира Георгиев. 

„Ден преди да блъсне майка ми, видях Алекс до бившата стара болница. Едвам взема завоя. Караше много бързо. Съжаляваме, че ни асфалтираха улицата! Там е рали“, каза още синът на убитата Каля.