Синът на големия актьор Васил Михайлов, прочул се като Капитан Петко Войвода, журналистът Александър Михайлов, е починал на 55-годишна възраст вчера, както БЛИЦ вече съобщи. 

Той бе дългогодишен водещ на предавания за култура в програма "Христо Ботев", куклен режисьор, автор на детски пиеси и един от запомнящите се гласове на Българското национално радио. 
 

"Господи, знаехме за страданието му, давахме му кураж... Защо? Саше, светъл път, приятелю!", пише в профила на Александър Михайлов негова колежка, пише "Телеграф". 

За здравословните си проблеми журналистът споделя и с приятелите си във "Фейсбук". На първи август той се отбелязва от известна столична болница без да уточнява какво му е а всички му пожелават бързо оздравяване. 

Пъди болестите и да ходим на Джаз феста в Банско, му пише колежка от радиото.  23 дни по-късно той възкликва "Животът е чудо", а аверите му се надява, че е прескочил трапа. На следващия ден обаче пише "Съботно ми е. Не весело", публикувайки последната си снимка. 
 

На въпрос защо не му е весело, Сашо отвръща, че не се чувства добре. През петия месец телефонът спира да звъни", пише Михайлов на 18 септември, а при-телите му отново му желаят бързо оздравяване. Въпреки това той продължава да е активен в социалната мрежа, последно е отбелязал кончината на големия ни поет Любомир Левчев миналата сряда. 

"Научих, че днес е починал колега от програма "Христо Ботев" на БНР Александър Михайлов, дългогодишен водещ на предаването "Артефир". Помня го като прям, емоционален човек с хубаво чувство за хумор. Имаше щастието наскоро да се зарадва на първото си внуче. Един смислен, за съжаление прекалено рано прекъснат живот, посветен на културната журналистика. Светъл път!"м написа и дългогодишната журналистка от БНР Гергана Дворецка. 

На 16 август Александър Михайлов обявява в профила си: "Може да ми викате дядо", а публикацията му получава стотици честитки. 

В един от коментарите уточнява, че внучето му е от сина му Васил Михайлов, кръстен на големия артист и снахата Радостина Тасева.