Десетки млади хора сигнализираха в социалните мрежи за кастинг за нов български сериал, който таксува всеки желаещ за участие без да гарантира включването му в предстоящата продукция, пише "Трафикнюз". 


Става дума за филма "Истински рими", в който ще играят популярни лица от екрана като Диона, Джулиана Гани, Калина Кузманова и Крис Ненков. 

Таксата за фотосесия, която може да даде шанс за включване в сериала, е 59 лева. След заснемане и реализиране на сериала, той ще бъде излъчен по национална телевизия, както и онлайн, уверяват от екипа на "Exclusive media".

Потребител с никнейм "deivid.tdrov" сигнализира профила в Instagram, който често разобличава родните звезди - "therealsfw2", че е възмутен от практиката на агенцията да прибира такса "кастинг".

"Реших да проверя колко достоверно е това така изящно предложение. След подаването на "кандидатурата ми" за кастинга получих позвъняване от тях. Разговорът започна с поздравления към мене, понеже съм бил един от избраните кандидати.

Но трябвало да преведа 60 лева за професионална фотосесия, от която да се изкара една снимка и да се сложи в портфолиото ми в СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ", пише възмутеният младеж. 

"59 лева за документи, които сe пращали и след това фотосесия и когато питахме за хонорара затворихa", докладва пък анонимен последовател на "therealsfw2". 

Екипът ни се свърза с Диона, която потвърди, че ще вземе участие в "Истински рими", но няма информация за измамени хора. Певицата е капарирала собствения си хонорар, за да бъде сигурна, че няма да я подведат. 

"След всичко което се изписа в интернет, че сериалът е фалшив, отидох при тях и им казах, че искам гаранция, че това няма да ми повлияе. Подписала съм договор и ми е капариран хонорарът. Аз просто съм извикана да участвам там. Мен лично няма да ме измамят, но дали ще измамят другите хора нямам идея", казала пред изданието Диона. 

Медията се свързала и със Стоян Стоянов, който е един от продуцентите в агенцията. Той бил категоричен - фирмата има служители, които се грижат за подробното разяснение на условията на желаещите да участват. 

"В момента тече кастинг кампания, а през средата на януари месец ще дадем старт на снимките. Таксата, която се събира е за професионална фотосесия, която се прави на участниците в кастинга. Освен фотосесията за тези 59 лева те получават безплатни неща - изработка на видео визитка, участие в следващите кастинги и среща с популярните личности, които ще участват в сериала", казал Стоян. 

Продуцентът увери, че проектът ще бъде реализиран през септември 2020 година. 

Екипът ни се свърза и с друга кастинг агенция, за да разбере дали плащането е практика за кандидатите за слава. 
 
"От морална гледна точка според мен не е редно да се вземат пари за преминаване към следващ кръг на кастинг. Но правно това не е незаконно. Ние нямаме тази политика, но виждам, че все по-често агенциите искат пари от хората", споделила пред изданието Мира Драганова, собственик на CastBG.