Гриша Ганчев от дни наобикаля известни фигури в държавата, за да се включи в схемата за продажба на скъп ток на АЕЦ "Белене". Атомната електроцентрала е апетитна хапка, а търговията с нея носи приходи за десетки милиони левове.
Преди дни ловешкият бос е бил забелязан да се разхожда из държавните кабинети в компанията на няколко китайци, които представил пред отговорни фактори за крупни бизнесмени.

Идеята му била да вкара чужденците в апетитния бизнес с електроенергия, за което да се облажи с тлъста комисионна.

Ако подобно намерение се реализира, то най-потърпевш ще е българският народ, който ще плаща двойно по-висока цена за електроенергия.

Част от парите за кожодерските сметки ще пълнят директно джобовете на търговците на прескъпоструващите услуги.

Предполага се, че зад схемата наднича банкерът беглец Цветан Василев, на когото финансовите потоци напоследък са пресъхнали като Сухата река.

Обвиняемият за източване на КТБ е зареждан с финикийски знаци предимно от бившия изпълнителен директор на "Дунарит" Никола Киров, който е един от многобройните му прислужници.

БЛИЦ разкри, че по негова заръка русенското дружество е открило банкови сметки в Румъния, през които минават голяма част от плащанията на чуждестранните му клиенти. След като парите постъпят по сметките, доверени на Василев лица ги теглят всеки месец в брой и ги доставят в Белград на издирвания с червена бюлетина от Интерпол "банкер". 

По този начин той може да се разплаща със слугинските си медии, които заливат публичното пространство с фалшиви новини.

Напоследък Цветан Василев се е сближил и със скандалния оръжеен търговец Емилиян Гебрев, с когото искат да превземат военнопромишления комплекс.

Бившият служител на "Кинтекс" и фалиралият банкер играят в сложна схема за преразпределение на активите на КТБ, което може да им донесе нови несметни богатства.

Двамата, обаче са попаднали в полезрението на службите и скоро могат да се превърнат в клиенти на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!