Благоевградският учител по физкултура Владимир Павлов от Професионалната гимназия по електротехника „Ичко Бойчев” е хванат да шофира след употреба на алкохол. Той бил засечен с лекия си автомобил „Форд Фокус” от полицейски патрул на бул. „Св.св. Кирил и Методий“. При извършената проверка с дрегер алкохолната проба показала 1,36 промила.
На място му е съставен акт за административно нарушение, шофьорската му книжка е иззета и е образувано бързо производство, пише struma.bg.

Това не е първото провинение на учителя, в миналото е осъждан на пробация за шофиране след употреба на алкохол и глоба за пукане на гумите на 3 автомобила пред къщата му. Преди 10 години той се замеси в съседски скандал и стреля с газов пистолет по мъжа на първата си братовчедка. Екшънът се разигра на 17 август 2010 г. около 22.30 часа на ул. „Сан Стефано“ 11 в Благоевград след спор с чичо му заради пари за извършен от него ремонт на покрива. Минути след като Владимир и Христо Павлови се скарали на стълбището, възмутена от вдигнатия шум на входната врата, излязла Нели Спасова, първа братовчедка на педагога. С думите: „Каква си ти, ма, и ти ми дължиш пари“, Владимир хванал за шията Нели. На помощ се притекъл мъжът й Тихан Спасов, който ги разтървал. Вместо да се прибере вкъщи, учителят по физическо извадил газовия си пистолет и стрелял в лицето му.

Владимир Павлов бе изправен на съд за дребно хулиганство и обясни проявата си със страховата си невроза. „През лятото състоянието ми се изостря. Не мога да стоя в тесни пространства, защото се задушавам. Опитах да се защитя. Съжалявам, че така се случи. Живея на първия етаж при баща си, който е половин инвалид. Искам да продам имота си на третия етаж. Срещнах чичо Христо и му обясних за намеренията си. Той ми дължи пари, защото съм направил много подобрения по покрива и общите помещения на къщата. Излезе братовчедка ми и започна да крещи. Казах й, че говоря с баща й, да не се намесва. Тя беше 12 стълби под мен, кълна се в децата си, че не съм я докосвал. Хвърлиха ми кошче за боклук, аз взех пистолета и стрелях само веднъж. Случи се нещо голямо, което ще влоши отношенията ни за години напред“.

Пострадалия при скандала Тихан твърди друго:  „Бяхме полегнали. Чух гласове. Съпругата ми Нели бе на стълбището. Когато излязох, видях как Владимир я стиска за шията. Блъснах го и метнах детска играчка по него. Той влезе в апартаметна си, взе газовия си пистолет и стреля в лицето ми два пъти. Повали ме на земята в безпомощно състояние. Ритна ме в слабините. Години наред Владимир ни тормози късно вечер. До 22 часа е тих, а после си измисля ремонти, за да вдига шум, или се кара с някого”.
Версията му потвърдена от съпругата му Нели, която, след като чу решението на съда, в отчаяние промълви: „Тук скоро ще има убийство”. Районният съдия Владимир Пензов осъди тогава агресивния учител на 3 денонощия арест.