Компрометираният син на собственика на транспортната фирма „Екофрут“ Емил Марков е главен герой в история, която старателно е запазена в тайна от обществото, пише BulNews.

Емилио Емилов, известен като Емилио Коката, има доста бурен живот. 21-годишният мъж наскоро беше заловен да шофира след употребата на кокаин и така насочи прожекторите към себе си.

На 20 април миналата година Емилио Коката отново е бил с колата на баща си „Ауди“. Около 10 часа сутринта на светофарите на кръстовището на бул. „Мито Орозов“ с ул. „Стоян Заимов“, той ударил отзад спрял „Фолксваген Голф“, шофиран от възрастен човек.

Въпреки че бил виновен, богаташкият син скочил да го бие и това принудило пострадалия да извика полиция. Когато видял, че идва патрул, Емилио Коката се обадил на баща си, който дошъл с бързината на бит педераст. По-късно стана ясно, че при всяка издънка на синчето задължително се появява и пачконосецът Емил Марков. Защо ли?

Възрастният шофьор разказал на ченгетата за набезите на агресивния младеж, но не срещнал отзивчивост от тях, като униформените даже го набедили за виновен за катастрофата и му написали акт.

В този момент покрай мястото на инцидента минал наблюдателен врачанин, който забелязал, че полицаите не тестват за употреба на алкохол и наркотици Емилио Коката. Мъжът веднага подал сигнал на тел. 112 за пропуска на ченгетата и останал на място да види реакцията им.

Какво било учудването му, когато видял, че младежът и баща му напускат кръстовището засмени и доволни, а униформените отново не изпълнили своите задължения. Съвестният врачанин отново се обадил на тел. 112 и съобщил за действията на длъжностните лица.

Едва след второто обаждане пътните полицаи се задействали и след няколко часа извикали в КАТ Емилио Коката да попълни декларация, че не е шофирал след употребата на алкохол и упойващи вещества. Отново обаче не му е бил направен тест.

До подателя на двата сигнала на тел. 112 било изпратено уведомление за извършените действия от полицаите, но без конкретика.

Демонстративният отказ да го проверят принудил съвестния врачанин да поиска „Вътрешна сигурност“ към МВР да извърши проверка на действията на униформените. Последвалите действия не довели до съществени събития и така случаят потънал в прашните папки в областната дирекция на полицията.

Вероятно мнозина ще се запитат защо този врачанин толкова упорито е искал Емилио Коката да бъде тестван за употребата на алкохол и наркотици. Причината е само една.

Случайно предишната нощ той няколко пъти засичал богаташкия син да се черпи в различни заведения, като преди това е гледал с приятели мач. В края на нощта Емилио Коката е бил във видимо неадекватно състояние и няма как само няколко часа по-късно да е отново във форма. И при самата катастрофа той е бил доста превъзбуден и това би трябвало да направи впечатление на опитните служители на реда.

Дали заради непрофесионализъм или заради могъщата фигура на бащата, но не е била проверена причината за това състояние на сина, дори и след полученият в реално време сигнал от тел.112.

Всеки сам може да прецени какво би накарало двама полицаи на публично място да не си изпълнят служебните задължения. В конкретния случай тази оценка може да се направи много лесно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук