Видях го в момента, в който вече беше запалена, и я поливаше с бензин. Изключително неразумна постъпка. Автомобили се вдигат постоянно в цялата страна. Това не е начина да покажеш своята гледна точка. Смятам, че този човек трябва да бъде наказан изключително строго, за да разберат всички, че така не се прави. 

Това заяви в ефира на Нова тв кметът на Враца Калин Каменов, коментирайки случая, в който гражданин си подпали колата пред общината.

Ситуацията беше изключително травмираща за децата от съседното училище, добави той. 

Шофьорът и кранистът на паяка разказаха за кошмара.  

"Той беше спрял на спирката, в самите очертания. Минахме, закачихме автомобила. Казахме му, че ще свалим автомобила на половината цена - 25 лева. Той започна да буйства, да си троши собствения си автомобил. Нас ни заплаши с убийства. След това дойде полицията", каза шофьорът на паяка. 

"Той си постави ръцете на тавана на колата и каза "Не". Тогава полицай викна патрулката и решихме проблема. Не очаквахме, че този екшън ще продължи", каза на свой ред краниста на паяка. 

Стана ясна причината за страшния огнен екшън на пъпа на Враца

Известно е, че пироманът е пуснал жалба за това, че е бил вдигнат неправомерно, но се е ядосал, че ще получи отговор след 10 дни.

"В жалбата той твърди, че автомобилът му е бил неправомерно. Той можеше да потърси шефа на паркинги и гаражи. Ако всеки, който е недоволен, започне да пали и да прави подобни зрелища, до къде ще я докараме.

Призовавам всички, които мислят, че този човек е прав, да се замислят - това е много опасно. Човекът нито е жаден, нито е гладен.

Той е от нормално семейство, което си изкарва хляба с бизнес. В никакъв случай не е страдалец. Не мога да разбера защо не е подходил по нормален начин, да потърси диалог", каза още Каменов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ