Лекари от спешно-приемно отделение в Благоевград отказаха да прегледат момиче с бъбречна криза. 23-годишната студентка по право С.А., която е родом от Златоград, получила бъбречна криза вечерта в петък и се обърнала за помощ към дежурния медицински екип. Момичето от години страда от бъбречни проблеми и в такива случаи винаги се налага да й бъде направена инжекция „Дексофен“ за облекчаване на нетърпимите болки, съобщава struma.bg.
Силно обезпокоен, приятелят й веднага я закарал в спешно-приемно отделение. Там обяснили за случая, а превиващата се от болка студентка помолила да й направят инжекция с лекарството, което й е предписано за облекчаване на болките при подобни спешни състояния и което тя си носила.

Дежурният екип обаче не обърнал никакво внимание на студентката, въпреки че видимо тя въобще не изглеждала добре, и с думите, че случаят не е в правомощията им и че трябва да отиде при личния си лекар, медиците буквално я изгонили.

Студентката обяснила, че личната й лекарка е в Златоград, но и това не омилостивило екипа. Помощ на студентката оказали в частната болница ПУЛС, в отделението по кардиология дежурните медици я прегледали и й направили инжекция за облекчаване на нетърпимите болки.

Обърнахме се за коментар на случая към шефа на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той заяви, че е извършено сериозно нарушение от страна на дежурния медицински екип. Независимо че е от друг град, момичето е трябвало да бъде прегледано срещу заплащане. Д-р Митев обеща да потърси отговорност за случилото се от медицинските лица, които са били дежурни в спешно-приемно отделение в петък вечерта.

Болничният шеф спази обещанието си. Вчера той съобщи, че дежурният в петъчната вечер екип е признал за проявената към студентката небрежност и се извинил. Наложени са им административни санкции.