Скандално нехайство: Пет часа "Пирогов" мотае дете със съмнение за инсулт Четири часа от "Пирогов" са размотавали дете със съмнение, че може би има инсулт.

Близки на момиче на 14 години се свързаха с БЛИЦ и поискаха да се даде гластност на случилото се.

Те са убедени, че детето е живо, но не и благодарение на грижите на лекарите от "Пирогов". Сагата започва късно вечерта. Тогава момичето се оплаква от схващане на крака, болки и лицето му се изкривява.

Уплашени, родителите викат Спешна помощ, линейката ги кара в "Пирогов". Там, обаче, са посрещнати от д-р Пухлев, който е на смяна. Лекарят отказва да приеме момичето, независимо, че тези оплаквания могат да са симптоми на сериозни проблеми, като инсулт или аневризма в мозъка.

Майката на детето е имала инсулт в ранна възраст и това е предпоставка за притеснение. "Докторът отказа да я приеме и ни отпрати към друга болница. Тръгнахме за 3-та градска, но там нямаха свободни легла.

После закараха детето в Инфекциозна болница, където отказаха да я приемат, защото няма инфекция.“

Тогава линейката отново отива в Пирогов, където д-р Пухлев пак отказва да прегледа детето и го изпраща в Педиатрията.

Там казват, че нямат апаратурата, която е нужна и пак препращат момичето в Пирогов. Най-накрая там му правят някакво изследване и отново го препращат към Педиатрията, където все пак го приемат след 4 часа обикаляне и мотаене из София.

Едно дете през изминалата нощ се превърна в ненужна вещ, която никой не искаше, а това дете страдаше и търсеше помощ, заедно с близките си, недоволстват те.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ