Проблемът с откриването на паркоместя в столицата се задълбочава ежедневно, а правопорционално с това зачестяват и куриозните решения на някои водачи, пише Глас нюз бг.

Поредната ситуация е от софийския квартал "Стрелбище", където местен жител твърди, че кола се използва за подвижна бариера.

Мъжът споделя за ситуацията в социалната мрежа Facebook, където запазва анонимност. 

Той разказва, че били демонтирани незаконни ограждения към паркинг пред блок, а след това автомобил се превърнал в бариера.

Столичанинът добавя, че случая е от ул. "Траянови врата". Разпространява и снимки, на които се вижда синя "Мазда", паркирана на входа на крайблоково пространство.

"Когато от Столична община ти демонтират незаконните заграждения и колата ти се превърне в бариера на паркинга! Ул."Траянови врата", блок 22", пише той.

Ситуацията предизвиква ожесточена дискусия в мрежата. Много граждани приветстват необичайното решение на неизвестния водач, твърдейки че въпросните места са частна собственост.

Други виждат в действията проблем, който трябва да бъде отстранен и съветват мъжа да сигнализира на Центъра за градска мобилност.

Вижте част от своеобразната дискусия:

"Няма ли да стане най-после "Зелена зона", за да се поуспокоят нещата", чуди се столичани.

"Този точно паркинг е собственост на блока, а не на Столична община", заявява Еню Е.

"Нали върши работа", констатира Юлиян Л. "Следващия път пак", допълва Неси Г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук