Пореден случай на спор за паркомясто в София, при който има материални щети, придружени с отправянето на притеснително послание. Ситуацията се разиграла в квартал "Света Троица", пише glasnews.bg.

Мъж открил служебния си бус нашарен с черен спрей, а на страничното стъкло била поставена и бележка.  

"Спирай си пред вашия блок. ... Продължавай така и ще го видиш как гори, а и стъклата са скъпи", пише на бялото листче.

Посланието не дава причини за съмнение в мотива за вандалската проява. По-притеснителното е, че мъжът твърди, че извършителят на посегателството е дете. Което според него е било подтикнато да извърши въпросните действия.

"За големия, който си е помислил ,че паркинга му е бащиния. Да се беше свързал с мен, преди да караш деца да правят престъпления, за които може да пострадат от някой по-луд", пише Методи Л.

"Защо не дойдеш очи в очи, кажи като човек - "Абе пич махни го тоя бус ,че си ми спрял на "мястото"," чуди се той.

"Вижда се много ясно детето и как драска ,но въпроса е ,че е накарано от някой...Щетите са оправени, но въпросът е принципен", заключава той.

 Мъжът споделя, че има и кадри от видеорегистратор, които са записали вандалщината. Мъжът използва социалните мрежи, за да открие подстрекателя. Но впоследствие допълва, че е предал записите  в Трето РПУ.

Това далеч не е първият случай, при който граждани изпълзват бележки със заплахи, за да уредят проблеми с паркиране в големите градове. Понякога те са придружени и с посегателство върху чужда собственик.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук