"Във връзка с писмо на „Юнион-Ивкони“ от 16 октомври, bTV Media Group заявява, че всички репортажи в bTV Новините, разработени след получаване на сигнали от зрители, са заснети според най-високите журналистически стандарти и са излъчени в обществен интерес, с цел информиране по важни въпроси, включително свързани със сигурността на гражданите", това се казва в позиция на медията, която бе публикувана на сайта на канала.

"Редакционният екип на bTV никога не се влияе от търговските взаимоотношения на медийната група и прилага най-високите професионални стандарти за качествена журналистика всеки ден.

Днес компанията „Юнион-Ивкони” разпространи писмо, в което обвързва работата на журналистическите екипи на bTV с тази на отделите, които се занимават с продажби и реклами.

В линковете по-долу може да видите репортажите, които екипът на bTV е направил след сигнали на зрителите или такива публикувани в социалните мрежи и в които се посочват нарушения на превозвача", се казва още в позицията на медията.