„Не приемаме обвиненията, че върху БНР е оказан политически натиск. БСП и Демократична България оказват натиск върху обществените медии. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация заради подадената оставка на генералния директор на БНР Андон Балтаков.

Вчера той аргументира решението си с това, че не са приети негови предложения за промени в медийния закон. Шефът на БНР твърди, че културното министерство е подменило предложенията на работната група, изготвила измененията за закона, и поиска оставката на министър Банов.

Това Биков обаче категорично отрече законът да е правен на тъмно. Той уточни, че тепърва предстои обществено обсъждане, а след това и гледането на закона в пленарната зала.

"Доколкото разбираме, генералният директор на БНР е възмутен от това, че от законопроекта са отпаднали предложенията за увеличаване на мандатите на генералните директори на БНТ и БНР и възможността те лично да предлагат управителните съвети на двете медии.

Ние оттеглихме тези предложения поради протестите и политическия натиск, който оказа Демократична България и другите протестиращи, включително БСП пред БНТ. Когато г-н Вежди Рашидов внесе тези две предложения, протестиращите отидоха пред БНТ и започнаха да протестират", посочи депутатът от ГЕРБ.