Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември.


За това съобщи самият той в ефира на радиото.

"Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за промяна в българската нормативна уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено Българско национално радио", подчертава Балтаков.

Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио, посочи още Андон Балтаков.

Той обаче не уточни кой точно манипулира и фалшифицира мнението му и по какви точно въпроси е ставало това.  Дали тези политически вмешатества са от срана на властите, или от силите, дирижиращи задкулисно оределия протест, който всеки ден напоително е отразяван от държавното радио, за сметка на милионите непротестиращи и работещи българи, от чиито данъци се издържа и БНР.