Почина една от най-колоритните фигури в София - Васил Манов. Той бе сред хората, които издирваха качествено кино и през фейсбук даваше възможност и на други хора да гледат нещо, до което иначе трудно биха се добрали. 


Феновете му в социалната мрежа бяха десетки. 

Ето как го описва негов приятел:

"Нарекох го Робин Худ на киното от детството ни. Даряваше и преживяваше отново и отново филмите от киното от времето, когато то беше истинско и принадлежеше на Големите Майстори.

Тия дни си е отишъл. Полетял е нагоре. При Джими Хендрикс, Джанис Джоплин и другите. Приседнал е сега при Фелини, Бергман и Бертолучи. Васил Манов.Един от последните софийски хипита, Рицарят без броня на киното, Спасителят на филмите в ръжта.

Не те познавах лично, но ти, Василе си част от мен и нашето поколение, което въпреки, а може би заради Системата успя да открие и изживее стойностни неща. И заплати за това, и плаща за това.

На теб и хората като теб, разбира се, им дреме за такива разплати. И затова така внезапно и без време си отивате. Защото Свободата няма цена, а ти си от свободните хора.

Някой ден ще се срещнем и ще поговорим за нашите си неща. А сега пия за теб. Благодаря ти за всичко, което беше и съм благодарен за всичко, което ни остави!"