Няма политическа сила, която да спечели абсолютно мнозинство. Последния път това се случи на Царя. Преди това беше Иван Костов. След това имаше потребност от коалиционни правителство. Това каза на среща със симпатизанти на „Има такъв народ“ лидерът на партията Слави Трифонов.

Срещата в Стара Загора, на която присъстваха и бившите му депутати Филип Станев и Станислав Балабанов, се проведе на 18 март, но Трифонов реши да сподели видео от нея едва сега.  

„Според мен сега ще развеят идеята за правителство на малцинството. Когато ИТН спечели изборите и аз предложих такова, те казаха, че няма да ме подкрепят. Единственият начин беше да го вкарам в парламента и те да кажат „не“. Аз реших, че няма нужда да се унижавам и го изтеглих.

Когато спечелиха ПП, те се появиха буквално в рамките на дни, Кирил Петков се разрева в една „Панорама“, стана симпатичен и… Дори до момента той съществува и си реве по телевизията. Зная нещата отвътре в това коалиционно правителство как и защо“.

„Това, което направиха с Мариците, за мен е предателство. Ако зависи от мен, няма да има никакво закриване“, подчерта той.

„Нещата в политиката са пълни с обстоятелства, които трябва да видите. Там не стават хубави работи, с мотиви, свързани с влас, с пари, но не и с това хората да сте добре“, заяви Трифонов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук