Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира, че няма намерение да влиза в надпреварата за президентския пост. В интервю пред Bg Voice той каза също, че това дали ще стане депутат, ще стане ясно по-късно.

"Дали ще бъда депутат, както казва Педя човек, лакът брада – ще видим следващия път", обясни той. 

Лидерът на ИТН обясни, че е разочарован от бившите си партньори от "Продължаваме промяната". По думите му, в няколкото месеца, в които ИТН са подкрепяли правителството на Кирил Петков, е имало много лъжи: "Това, което видях сред моите коалиционни партньори, беше сразяващо". 

Трифонов обясни, че партиите, с които бил в коалиция, са излъгали гласоподавателите. Така той е взел решение да излезе от

коалиция, която “води държавата към крах”.

“Ако трябва да го разглеждам като това, че съм изгубил гласове, добре, изгубил съм. Но, ако го гледаме от другата гледна точка – аз съм спечелил”, обясни Трифонов.

Основно виждам хора, с които не бих искал да имам нищо общо, отговори Трифонов на въпрос с кого би се коалирал в следващия парламент. Ще видим, като свършат изборите. 

Ще направя всичко възможно, ако зависи от мен, да има работещ парламент, каза той и отказа да даде отговор на въпроса с кого би се коалирал.

Политика значи да носиш отговорност за решенията си, коментира Трифонов. И добави: "Има неща, които аз знам, знам че са направени и че са се случили. Ако някой твърди друго, то означава дума срещу дума, обясни лидерът на ИТН.

За някои неща, които ни се случват, не можем да разберем веднага въпроса правилно ли е било или не. Мисля, че се появиха личности, които бяха новите носители на това доверие, защото има голяма група хора, които са готови да дадат доверието си на всеки, който ги впечатли.

Тези хора никога не трябва да имат власт, каза той за “Продължаваме промяната”. Под никаква формула не трябва да се докосват до власт. Защо? Защото това съм видял, каза още Трифонов.

"Асен Василев лъга много", продължи лидерът на ИТН по отношения на твърденията на Министерството на финансите за предстоящ фалит на държавата. Въпросната министърка (Росица Велкова, бел. ред.), която каза това, беше заместник на Асен Василев. А това, което каза той, е, че това е отворена врата за кражба на определени фирми и за това е тази атака, за да може определени фирми да крадат. Това го казва на жена, която му е била заместник-министър. Това е толкова оплетено в лъжи, че никой нем оже да разбере какво се случва", продължи Трифонов. 

Няма да се кандидатирам за президент.

Няма да се кандидатирам за президент, обясни Трифонов. Той коментира също, че идеята за референдум за президентска република няма нищо общо с президента Румен Радев, с когото не се е виждал отдавна. 

Той припомни, че е имал подобна дискусия в неговото предаване с президента Желю Желев, който изразил мнение, че България е трябвало да бъде президентска република, но е имало повече хора, които са надделели за парламентарната република. 

Оказва се, че вместо парламентът да управлява, управлява министър-председателят, обясни Трифонов. И допълни: “Кирил Петков се обаждаше на неговата група или на Асен Василев, а ние трябваше да ги подкрепяме”.

За песента за Лена Бориславова: Няма атака

Аз нямам нищо общо с тази песен. Споделил съм я, защото моите сценаристи са го направили. Хареса ми, че те по този начин се ебават, каза Слави Трифонов. 

Той коментира снимката на Кирил Петков с Лена Бориславова на стълбище в столична кооперация, която обиколи медиите.

“Когато я пипа по задника, не е министър-председател, а е министър на икономиката. Има разлика ти да си говорител на министър-председателя и тогава да те пипа по задника. Това са различни пипания по задника.” 

“И двамата имат морални причини да нямат сексуален живот по между си. Той има деца, а тя е сгодена за негов приятел”, каза Трифонов. 

По думите му: Няма атака срещу Лена Бориславова.

ПП и ГЕРБ? Няма разлика между тях

Мисля, че трябва да има политици, които да бъдат конкретни в това, което ще направят, да го направят и после да понесат отговорност за това, коментира още лидерът на ИТН.

Докато ГЕРБ – трябва да ти кажа, че отношението на тези, които се водят по-специални заради жълтите павета, е същото като на ГЕРБ. Те искат да ги словославят. Разлика между тях и ГЕРБ няма. Има медии, които симпатизират на ГЕРБ, има медии, които симпатизират на ПП и ДБ, но те уверявам, че когато ние влязохме в парламента, нямаше медии, които да ни харесват. Не стига, че ме мразят като чалгар и като мутра, това че станах политик, ги фрустрира много, каза Трифонов.

Той припомни случая, при който ИТН предложи кандидатурата на Петър Илиев за премиер и реакцията, която последва. 

Петър Илиев дали е преписал няква страница или не е, направо го разкъсаха, каза Трифонов и отново се върна на песента за Лена Бориславова, за която са били сезирани всички възможни институции.

"За" еврото

Аз съм за еврото. Българският лев е евро от много години. Приемането на еврото няма да промени нищо, освен това, че ще изведе България на световната карта.

Така лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира референдума в защита на българския лев на “Възраждане”.

Трябва да погледнеш страха си гордо, в очите, какъвто и да е той, каза лидерът на ИТН. Защото и да се страхуваш и да не се страхуваш, някъде има зло и то трябва да получи отпор. Затова трябва да погледнеш страха си с гордо вдигната глава, каза още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук