Два дни допълнителен отпуск дава община Смолян на всеки свой служител, който се ваксинира срещу коронавирус. Със заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов бонуса е в сила от няколко дни.
 
"Издадох тази заповед с цел превенция на здравето на служителите и спокойствие на гражданите, които идват за административни услуги в общината.

Имунизацията е личен избор, но обслужването на гражданите е обществена функция и отговорността ни пред смолянчани изисква да имаме активна позиция и да стимулираме ваксинирането на служителите", каза кметът на Смолян Николай Мелемов пред "Марица".

Кметът, заместник кметовете и секретарят на общината са ваксинирани срещу коронавирус.  

"Трябва да се засили тази тенденция да се насърчава ваксинирането. Ръководството на общината даваме личен пример в това отношение. И се надявам повече от служителите да се ваксинират и да се възползват от допълнителния отпуск", каза зам.- кметът на Смолян Марин Захариев.

250 са служителите на общинската администрация, около 60 са ваксинираните, като след обявяването на бонуса се наблюдава, че има повече желаещи за ваксина, каза Захариев.