Църквата ни е регистрирана официално и се казва "Съединение". Пастор Даниел помагаше на децата с тетрадки, учебници, дрехи, обувки. Не сме се интересували от къде идваха парите за това. Той е англичанин и най-вероятно парите са идвали от негови приятели християни.

Това каза пастор от църквата в Сливен, в която е служил обвинения за блудствени дейности британец Даниел Хъл, цитиран от bTV.

"Моето лапе на е казвало, че пасторът нещо им е правил. Някои от децата са признали от страх. Едното се е напикало от страх и си е признало насила, защото са ги тормозили. Уплашени са били.

Пускала съм си детето да спи при него и не е имало проблем", каза майка на разпитвано от прокуратурата дете, за което се предполага, че е било подложено на тормоз от Хъл.

"Даниел не е такъв. Няма таквоз нещо. Той гледаше децата, обичаше ги, купуваше им обувки. Не е вярно, че им е правил нещо. Помагал е на всички деца.

Правил им е манджа, купувал им е всичко. Искаме нашият брат да се върне. Всичко казано за него е казано. Като него няма друг. Ще протестираме и ще искаме да пуснат Даниел. Той трябва да се върне при нас", обявиха роми от църквата.

Доц. Алексей Пампоров от Института за изследване на обществата и знанието при БАН също коментира темата. "Правили сме изледвания и проучвания на терен точно в това сливенско гето.

Този човек не е за първи път в България. За него деца са ни споделяли, че има нередности. В това гето няма легла, няма течаща вода, няма баня, няма дрехи, няма храна. Когато някой им ги предостави, за тях това е глътка въздух и този човек става Бог.

Те му вярват и за тях този човек е добро. Проблемът е, че държавата отсъства и всички тези хора за оставени на произвола. Родителите нямат капацитет да разпознават сексуалното насилие над децата си. Полицията знаят, за това нещо от 2-3 години. Тук не говоря само за пастора.

Говоря за публичния дом, в който проституират малолетни, е точно срещу РПУ-то. Това е най-големия проблем - държавата липсва и отсъства", повтори доц. Пампоров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!