"ВКС окончателно оправда Вальо Топлото за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв. Бившият шеф на Столичната топлофикация беше един от най-древните и систематични успехи на родното правосъдие. 

Без никакво съмнение основен, главен и единствен виновник за това е Иван Гешев.

Такъв извод може да бъде направен от политическата интифада, наречена "съдебна реформа", която две петилетки ни сервират няколко поръчкови партии", това пише политическият анализатор и продуцент Виктор Димчев в личния си фейсбук профил. 

"През цялото време глашатаите на "съдебната реформа" пропускат основните проблеми на българското правораздаване - административни срокове, неясни подзаконови актове за дейността на съдилищата, отлагането на дела, бавното съдопроизводство и останалите 101 дреболии, които всеки адвокат, стъпвал в зала 10 пъти, знае.

Авторите на "съдебната реформа" никога не са стъпвали в зала, затова тяхната експертиза започва и завършва с Иван Гешев. 

Сменим ли Иван Гешев с някой наш човек, нещата мигом ще се подредят за донорите на "съдебната реформа" и съответно необходимостта от нея ще изчезне. Това може да се случи само ако на власт са нашите хора и партиите, на които превеждаме пари като дарения през физически лица, защото през юридически е незаконно. 

Повече донори - по-стабилна политика и гаранция за по-големи успехи. Ако не вярвате - посочете ми един олигарх, разследван по някакъв начин откакто се случи Дубайската завера", допълни Димчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук