Прокурор Теодора Йонова от Специализираната прокуратура разкри подробности за схемата за превоз на мигранти, при която са задържани четирима души и за която БЛИЦ вече ви съобщи. 

Извънредно! Мащабна спецакция у нас, разбиха опасна престъпна група ВИДЕО


"На 16-и септември т.г. са извършени множество претърсвания и изземвания. В резултат на това са установени множество телефони и сим карти. Така извършителите са комуникирали както помежду си, така и с мигрантите, на които е извършван превоз", обясни тя. 

"При всеки един са открити голямо количество пари, като общата сума е около 40 000 евро. Задържани са 4 лица, като се работи към привличане и на други лица към случая", уточни Йонова. 

"Ще внесем мярка за неотклонение за задържане под стража", каза Йонова. 

По думите й са установени са няколко групи мигранти.

Спецпрокуратурата привлече 4-ма за участие в ОПГ за превоз на нелегални мигранти

"От всяко лице групата е печелила по 1000 евро на човек чиста печалба. Всички са пътували за Западна Европа, но за различни страни", каза тя. 

Йонова разкри, че на 24.06.2020 г. е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група (ОПГ) за нелегален трафик на мигранти през България.

"Към момента знаем, че 4 са лицата, които са трайно обърсани с дейността на групата – двама българи и двама афганистанци", каза тя. 

"Един от лидерите е млада жена, българска гражданка. Това е интересното", уточни Йонова.

"Тя е комуникирала с лицата, които са осигурявали мигрантите. Тя е осигурявала парите за трафикантите", каза още Йонова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!