Падналият сняг постави под блокада страната. Още от ранни зори снежинките бързо натрупаха и, както БЛИЦ писа, в София и в страната имаше затруднения с придвижването на превозни средства и пешеходци. 

В София на места снегопочистването не е било адекватно, а на много места имаше паднали дървета. В редакцията на БЛИЦ, а и в социалните мрежи заваляха сигнали за инциденти.

Читатели съобщават за паднали клони в кв. Иван Вазов. На ул. "Михаил Буботинов до блок 4 има паднало дърво върху кола. В същото време в локално платно на бул. Черни връх има паднало дърво върху пътното платно. Пожарникари са на място и разчистват трасето.

На булевард "Ситняково" около номер 43 има паднало дърво върху леки коли", съобщава очевидец.

На улица "Дамян Груев" е паднал голям клон и е ударил пешеходка. Все още не е ясно какво е състоянието на пострадалата, алармира друг читател.

На кръстовището на бул. "Братя Евлоги и Христо Георгиеви" и "График Натиев" има паднало дърво посока НДК.

В "Лозенец " на улица "Драгалевска" има паднало дърво върху кола. Паднали дървета има и на улица "Бесарабия" срещу входа на ДАИ, на улица "Дамян Груев" паднало дърво е скъсало кабели на улично уличното осветление. 

Дървета са паднали и на улица Дунав номер 14 , а на кръстовището на улица Симеонов век и "Хемус" има паднало дърво върху кола.

В ж. к. Надежда 2 около блок 249 много голямо дърво също се е струполило. 

 

 

 

 


В същото време и редица катастрофи са станали в София. В социалните мрежи се появиха и снимки.
 

 

 


Освен София проблеми има и в Страната. Както БЛИЦ писа АМ "Хемус" бе временно затворена. Километрично задръстване се бе получило при тунела "Топли дол". Аварирал румънски ТИР с износени гуми се оказа причина за затрудненото движение в посока София, в отсечката между тунелите „Топли дол“ и „Ечемишка“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ).


Най-голяма е снежната покривка на връх Мургаш - 14 см и в София - 12 см. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Информацията за снежната покривка е към 8.00 ч. На много места в страната вали сняг и дъжд. Предимно сняг вали в Западна България.

В градска среда най-голяма е снежната покривка в столицата, където са измерени към 8.00 ч. - 12 см.

2 см снежна покривка се е образувала в Плевен, Кюстендил и Драгоман.

В планините са измерени 14 см на Мургаш. 11 см е снежната покривка на Черни връх 11, на Ботев - 10 см. В местността Рожен снежната покривка е 9 см.