Всеки има право да говори, каквото си иска. Хотелът е фул, има само две свободни стаи. Камериерките са перфектни, всичко е чисто, можете да снимате. Това каза пред Нова телевизия управителят на хотела на ужасите в Приморско Петко Николов.

"Миризмата на урина е уникална. Отвратителна работа! В рекламата имаше басейн. Той обаче не е ползван от години. Ресторантът пък е от времето на социализма“, разказва жената, публикувала снимки от мястото в социалната мрежа Фейсбук. 

Туристка отиде след 20 години в Приморско и пропищя от "хотел на ужасите" СНИМКИ

Стаите не били почистени, а баните – в окаяно състояние. 

"Имахме уверението, че има паркинг, а такъв няма. Много хора са излъгани“, добавя тя. 

Зорница се отказва от почивката в хотела и търси варианти в съседни места за настаняване. По чудо намира стая в съседния хотел, където се оказва, че са намерили спасение и други туристи, недоволни от условията тук. 

"За първи път от 20 години насам решавам да дойда на Българското Черноморие и май няма да стъпя отново. Хотелиерите, докато не разберат, че не може "ден година да храни“, няма да се случат нещата“, разказва младата жена. 

Репортерска проверка установява, че водата в басейна е застояла, а шезлонгите – прибрани. Използването им се оказва невъзможно. 

Сигналите, които били подадени досега срещу хотела, били за непочистени стаи и за лоша хигиена. 

"Имаме получен сигнал в Министерството на туризма за този хотел, за което сме сезирали всички институции", потвърди Елеонора Младенова.

"Там има доста лоши хигиенни условия. Всяко разминаване между обещано и реално предоставено, когато е в ущърб на потребителя, е нелоялна търговска практика“, коментира пък Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

Подадена е заявка за категоризация, но все още няма звезди, обясняват от Министерството на туризма. 

На фасадата на сградата обаче с големи букви е изписано "хотел“, както и в офертите за настаняване.