Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлагат вече 8 години на своите пациенти УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“.
 

Медицинският комплекс стартира дейноста си на 9 май 2012 година и се превърна в един от водещите в страната. За изминалите 8 години основната цел на мениджмънта на „Софиямед“ е да предостави на българските граждани съвременно доболнично и болнично лечение от водещи в областите си специалисти, при добри материални условия и със съвременна и модерна апратура.

През 2019 година медицинският комплекс откри нов диагностично-консултатитен център в един от най-големите столични квартали-Люлин. Така ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“ –Люлин предлагат на българските пациенти непрекъснато растящ брой възможности за диагностика и лечение.
 
Всяка година броят на пациентите, които избират медицински комплекс „Софиямед“ се увеличава. През изминалата година болницата и нейните специалисти печелят  множество награди и отличия за работата си.
 
През 2019г. мениджмънтът инвестира и в технологични решения за улесняване на достъпа на пациентите до специалистите като въвежда система за онлайн записване на часове за консултации. Това е част от дългосрочната стратегия на „Софиямед“ за изграждане и развитие на съвременна и модерна болнична комуникационна мрежа, която е приоритетно ориентирана в услуга на пациентите, както и на медицинските специалисти и персонал.
 
„Поздравявам всички колеги за неуморният им труд през последните години, както и за високия им професионализъм. Винаги съм се гордял с тях, още повече и в момента, когато сме изправени пред наистина голямото предизвикателство на световна пандемия.   Благодаря и на нашите пациенти и партньори за доверието. Бъдете здрави!“, коментира д-р Йордан Пелев,управител на УМБАЛ „Софиямед“.