От спешно даряване на кръв се нуждае Георги Скеленчев, който страда от много рядко заболяване на кръвта. Близките молят за помощ и търсят дарители, без значение от кръвната им група.  

Георги страда от синдром на Мошкович. Това е много рядко заболяване на кръвта и се диагностицира трудно. Доскоро у нас не е имало лечение на тази болест, а пациентите, страдащи от нея, са изпращани в Германия. 

За радост, вече има възможност за лечение на коварния синдром и в страната ни. Синдромът на Мошкович е рядко срещан - едва 6 души на милион страдат от него, а науката все още не е открила причина за проявата му. 

Лечението се състои в смяна на кръвната плазма на пациента с дарителска, за да се пречисти тази на болния. 

Заболяването поразява предимно млади хора на възраст между 30 и 50 години.

Близките на Георги молят всички хора с добри сърца, които имат възможност да помогнат, да дарят кръв и да спасят един човешки живот.

Дарявате за Георги Георгиев Скеленчев. Настанен е в болница „Пирогов“, в реанимацията на неврологията там. 

Близките молят да снимате бележката след кръводаряване и да я изпратите на посочения по-долу номер. Те безкрайно благодарят на всички, които биха откликнали на призива им за помощ. 

Ако имате още въпроси и желаете да помогнете на Георги, може да се обадите на тел. 0897 501 555,  на който ще откриете Мартин Гаврилов. 

Повече информация за случая на Георги и как може да се свържете с роднините му, за да помогнете, може да видите тук: https://www.facebook.com/kravzageorgi/