Българинът често изпитва носталгия по миналото. Нашите баби и дядовци обичаха да разказват колко евтино е било, когато са били млади и как за стотинки са могли да се нахранят.

Вестникарска изрезка отпреди много години разкрива колко е струвала храната в заведенията за бързо хранене. 

Супите рядко са надвишавали 10 стотинки, освен любимото и до днес на всички шкембе, което е струвало цели 17 стотинки. 


СНИМКА: socbg.com

От готвените храни хората са могли да избират примерно свинско със зеле за 24 стотинки или пиле фрикасе за 20 стотинки. 

А десертите са били повече от евтини - крем-карамел за 8 стотинки или макарони за 10. 

Разбира се, ако се сравняват цените, не трябва да забравяме и, че тогава средната заплата е била около 170 лева, но дори и при такава заплата е било наистина евтино да се нахраниш на обед.

А ето и примерно меню от заведение в Стара Загора: