Спомени от соца: Какви бяха цените в заведенията за хранене през 70-те
От готвените храни хората са могли да избират примерно свинско със зеле за 24 стотинки или пиле фрикасе за 20 стотинки
Вестникарска изрезка отпреди много години разкрива колко е струвала храната в заведенията за бързо хранене.
Супите рядко са надвишавали 10 стотинки, освен любимото и до днес на всички шкембе, което е струвало цели 17 стотинки.
СНИМКА: socbg.com
От готвените храни хората са могли да избират примерно свинско със зеле за 24 стотинки или пиле фрикасе за 20 стотинки.
А десертите са били повече от евтини - крем-карамел за 8 стотинки или макарони за 10.
Разбира се, ако се сравняват цените, не трябва да забравяме и, че тогава средната заплата е била около 170 лева, но дори и при такава заплата е било наистина евтино да се нахраниш на обед.
А ето и примерно меню от заведение в Стара Загора:
Последвайте ни
55 Коментара: