Тя е тази, която можеше лесно да прощава, да се държи благородно в тежки ситуации и да е с винаги вдигната глава. Това заяви съпругата на президента Петър Стоянов - Антонина Стоянова за кралица Елизабет II. Двете са имали две срещи, предава Нова тв.

Тези СНИМКИ на крал Чарлз III и принц Хари, направени след смъртта на Елизабет II, разтърсиха всички

"Първата ми среща с нея беше по време на дейността ми като дипломат в посолството ни в Лондон. Тя беше заедно с принц Филип и вече настоящият крал Чарлз. Чисто протоколно мина през българската делегация. Беше изключително мила и засмяна за разлика от втората ни среща", призна тя.

Прокълнатият Чарлз: Името на новия крал носи лоша поличба СНИМКИ

"Втората ми среща с нея беше по време на аудиенцията на президента Стоянов през 1998 година. Въпреки че по протокол срещата трябваше да е половин час, тя беше много по-дълга, защото кралицата прояви любознателност за събитията в България. Искаше да разбере каква страна искаме да бъде България и как искаме да се развива", каза още тя.

"Елизабет II беше благородна, доброжелателна и караше всеки да се чувства прекрасно в нейната компания. Излязох с много леко сърце след срещата с нея", призна Стоянова.

"След тази аудиенция, тя изпрати принц Чарлз да посети България и в очите ми е картината как той и президентът Стоянов пеят „All you need is love”", каза тя.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук