Съпругата на вицеоремиера Томислав Дончев разкри що е то "обикновена пропаганда". Това тя направи в личния й фейсбук профил.


За целта Светлана Дончева написа само "Обикновена пропаганда!". Под думите й тя сподели колаж от Terminal 3.

На него е тя самата, а там е словен и цитат, който гласи "Габровци искат града си чист от придошлите цигани".

 Важно е да се отбележи, че изваденият цитат е част от друго нейно изказване. То бе направено непосредствено след големите протести, които заляха Габрово.

Ето пълния цитат на съпругата на вицепремиера Дончев, който тя направи на 11 април:

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече! Защото Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!