Семейство от дупнишкото село Джерман се натрови с прясно сирене, купено от съсед. 78-годишната Босилка Т. и съпругът й си купили току-що изцедено сирене от съсед, усладило им се и си похапнали повече. 

След около 1 час съпрузите се почувствали зле, отпаднали, започнали да повръщат… Потърсили помощ на тел. 112. С линейка са транспортирани до Спешен център – Дупница.

Мъжът не се чувствал толкова зле, но съпругата му продължавала да повръща. Семейството отказало хоспитализация. След като направили промивка на стомаха на Босилка, те си тръгнали.

Специалисти коментираха вчера, че трябва да се внимава при консумацията на сирене, което е произведено в домашни условия и не е узряло.

„Сиренето се прави от сурово мляко, което не е пастьоризирано. Така всички видове микроорганизми намират благоприятна почва и се размножават до колосални размери, което води до натравяне на организма. Сиренето трябва да е от пастьоризирано мляко и да зрее най-малко 30 дни”, категорични са те.

Семейството дълги години е живяло в София и след пенсионирането се върнало да живее в родното село на мъжа.