Предотвратен е трафик на оръжие през летище София. Инцидентът е станал преди няколко дни, когато е засечена пратка от газови пистолети, които са били разглобени, а частите им разпределени сред оборудване за косачка, пише Dir.bg.

Частите на пистолетите, за които се твърди, че са около 10, са били открити в запечатан кашон, на който пишело, че са "резервни части". След като пратката била засечена, веднага са информирани властите и гранична полиция. Кашонът е трябвало да се качи на самолет за Израел.

"Багажът е засечен от оборудването на летище София. Превоз на оръжие се допуска в регистриран багаж при спазване на определени изисквания. В последните месеци са предотвратени няколко опита за контрабанден износ на газово оръжие. В процедурата по идентифициране на вида и основанието за износ на оръжие, участват служители на летище София, Гранична полиция и представители на авиокомпаниите. Поредният предотвратен случай е осъществен съобразно съответните процедури и при добро взаимодействие между посочените служби", съобщават от аеропорта.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ