Мъже от Южна Сърбия все по-често организирано пътуват в България, за да се възползват от услугите на местните секс труженички. Сърбите от Ниш до Враня твърдят, че те са мехлем не само за тялото, но и за джоба.
 
Сръбското издание „Ало“ твърди, че по официални данни около 20 000 жени в България предоставят сексуални услуги, като работели по пет дни, обслужвайки по около 10 клиенти за това време.
 
„Ако сте решили да правите секс „на крак“, пригответе от 7 до 15 евро. Но ако искате да се разположите на легло, цените се движат от 30 до цели 200 евро“, казва 39-годишният Мирослав от Ниш.
 
Веднага след като минат границата, зажаднелите за глезотии и внимание сърби биват посрещани от десетки секс труженички по пътя към София, пише сръбското издание.
 
По думите на Мирослав с българките трябва да се пазариш, но накрая всички са доволни.
 
„Цените не са променяни от години, а всичко зависи от това дали ще вземете проститутка от улицата или имате договорен секс в жилището й. Ако сте решили да правите секс „на крак“, пригответе от 7 до 15 евро.

Ако обаче обичате да се разположите в легло, цените се движат от 30 до цели 200 евро. Вярвайте, че освен в цената разлика в подхода към клиента наистина няма. Българките са много старателни и се стараят максимално да задоволят клиента“, казва Мирослав.
 
Мъжът от Ниш разказва, че заедно с приятели отива със собствен автомобил в България през уикенда. Тъй като обаче всичко това става все по-популярно, особено през уикендите, има и туристически агенции, които организират пътувания до България. Засега обаче те публично не се огласяват, всичко е въпрос на препоръка от уста на уста.
 
„Публична тайна е, че цяла Южна Сърбия ходи в България за секс. Това правят и бизнесмени, които наемат български елитни проститутки. Не мога да си представя какво правят те в леглото, след като и по-евтините са истински бомби. Питал съм за тях, но не работят на час. Без 300-500 евро не бих могъл да правя секс с тях, което е повече от месечната ми заплата“, откровеничи Мирослав.
 
Той споделя още, че някои от неговите приятели са женени и за тях секс туризмът е един вид авантюра и бягство от всекидневието.
 
Неговият приятел Райко /на 46 г./ казва, че най-много обича да се отпусне в един от бордеите, каквито в България има десетки. На крие, че от няколко години той и приятелите му празнуват рождените си дни, както и Нова година точно в този публичен дом.
 
„Българките са терапия за нас! Обичат сърбите повече от които и да са други чужденци, понякога ни обслужват безплатно! Когато посрещнем утрото заедно, винаги ни оставят по някой сувенир като например жартиер. Имат свой стил и са наистина специфични“, казва Райко.
 
Според сръбския психиатър и сексолог Йован Марич не е странно, че сърбите са полудели по българските проститутки, тъй като науката показва, че двете нации имат сходен генетичен потенциал.

„Преди 15 години в Сърбия имаше много руски, молдовски, румънски и украински проститутки, а сега са популярни българките. Те са същите като нас по страст и темперамент. Освен това, макар че са в ЕС, българите все още не са напреднали много и цените им са като при нас, което е главната причина нашите хора да ходят там на секс туризъм“, казва Марич.