Очаква се днес по обед заподозреният за жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова да пристигне в Русе. Малко след 18 часа в сряда Северин Красимиров беше екстрадиран с полет от Германия, където беше задържан и обвинен задочно.

След като стъпи на българска земя, той бе отведен в сектора за сигурност на летището, където са му снети отново данните и отпечатъците, за да бъде премахнат от системата за издирване у нас и в чужбина. Задържаният е бил сниман, както изисква законът.

Заради вътрешни инструкции на съдебната охрана, според които през нощта не се превозват задържани, Красимиров остана в София. Именно по тази причина се очаква Красимиров да бъде доведен в ареста в светлата част на деня.
 
В Русе той ще бъде посрещнат от служебния си защитник, определен му от местната адвокатска колегия, след като шестима си направиха отвод. Красимиров има възможност да упълномощи и друг адвокат, ако негови близки успеят да му намерят. Очаква се да му бъдат назначени и психиатрични експертизи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ