76-годишният шофьор, който блъсна и уби 5-годишно дете в Русе, не е разбрал за инцидента, информира Русе Медиа.

Предстоят огледи на превозното средство, но е голяма вероятността детето да е попаднало под задните гуми и шофьорът действително да не е видял какво се е случило.

Засега мъжът не е задържан, но все още разследването продължава. Камионът е превозвал вар от бившите свинарници към града.

По данните на очевидци полицията е провела оперативно-издирвателни мероприятия и е установила товарния автомобил ГАЗ-53 и водача му в град Русе. Изяснява се съпричастността на възрастния водач към пътнотранспортното произшествие.

Припомняме, че инцидентът е станал около 11:30 на улица в кв. „Долапите“. Момиченцето се е разхождало с баба си, когато камионът е връхлетял отгоре му. По разкази на очевидци гледката е била страшна.

Съседката Йорданка Камарашева е била една от първите, които са се притекли на помощ, след като чула виковете на бабата. „Като идвам тук, на мястото, гледам детето окървавено. Питам бабата какво стана, каза – мина един камион, тук отдолу. Голям, син.

Разхождали са се с кучето и камионът е дошъл откъм от свинарниците и е завил. Как , къде се е шмугнало детенцето, не е ли видял този, че го е блъснал“, разказва жената.

От общината имат готовност да помогнат на семейството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ