Тунис регистрира 205 починали от COVID-19 за последните 24 часа, което е дневен рекорд от началото на пандемията в страната, съобщи вчера здравното министерство, цитирано от Ройтерс. 

Министерството е отчело 6787 новозаразени за последното денонощие, което поражда тревоги за способността на страната да се справи с пандемията, тъй като интензивните отделения са изчерпали капацитета си, а липсват и доставки на кислород.


Ваксинационната кампания в страната върви много бавно. 

Световната здравна организация (СЗО) казва, че дневният брой на починалите от КОВИД-19 на глава от населението в Тунис е един от най-високите в Африка и арабския свят.

Общият брой на заразените с COVID-19 в Тунис от началото на пандемията достигна близо 530 000 души, а на починалите от заразата - повече от 17 200. Туниските здравни власти наричат ситуацията катастрофална, съобщи БТА.

Тайланд регистрира нов дневен рекорд от 10 082 новозаразени и 141 починали от COVID-19, предаде Ройтерс.

Новината идва в момент, когато властите обмислят въвеждане на по-строги ограничения за овладяване на ръста на инфекциите при последната вълна на пандемията, започнала през април, отбелязва агенцията.

Правителството въведе общонационална забрана за обществени събирания и обмисля допълнителни ограничения за придвижване на жителите на страната. 

Общият брой на заразените с COVID-19 от началото на пандемията в Тайланд достигна 391 989 души, а на починалите от заразата - 3240, съобщи оперативният щаб за борба с коронавируса, информира БТА.