Столичанин се натъкна на интересна гледка в кв. "Овча купел". Той обяснява, че е видял как мъжете от снимката пробиват чисто нов бордюр и асфалт, за да си направят рампа за колата. Публикуваме целия разказ без редакторска намеса сега: 

"В "Овча купел" сме над нещата и над правилата, няма значение дали нещо е ново, дали е хубаво, дали е в гаранция, дали е тротоар за пешеходци, важното е да го съсипем. Вчера по време на една регулярна обиколка, на ъгъла на ул. "Братя Прошек" и продължението на ул. "Централна", хванах тези господа да пробиват новия бордюр и асфалт на МС Овча купел 2.Бяха си направили импровизиран кофраж, надупчили смело бордюра и новия асфалт с малко армировъчно желязо и бетонираха смело. На въпроса "Г-да, какво точно правите?" Отговора беше "рампа за колата да ми минава". Погледнах наляво точно на 3-4 м започва скосен бордюр за паркинга към прилежаща им сграда, обърнах се надясно чисто нов буферен паркинг с доста свободни места.

Подадох сигнал към колегите от инспектората, взех данни на нарушителя, за да му се състави акт, но не това е толкова важното в случая. Потресе ме безразличието и арогантността, с която се държаха и най-вече с изрази от типа: "Голяма работа, то е на общината. Какво толкова, голяма работа как да ми мине колата през тротоара и т.н."Чинно изчаках да си почистят цялата "свинщина" въпреки че закъснявах за комисия в общинския съвет, но това няма да промени нито факта, че ще им се търси отговорност, нито факта, че ще бъдат първите или последните. Добрата градска среда не е даденост, тя се прави от институции, но трябва да се пази от хората, които я ползват", пише мъжът в социалната мрежа Фейсбук, съобщава Sofia24.bg.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук