СДВР огласи нови подробности около ареста на двамата известни автокрадци в София, за които БЛИЦ вчера писа.

Както медията ни информира, единият от тях е Павлин Петров-Пери. 

Ето какво съобщават от столичната полиция:


За броени дни бяха разкрити извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил.

Разследването на случая започнало след получен сигнал за противозаконно отнет на 14 януари лек автомобил „Нисан – Джук“.

Незабавно е планирана специализирана полицейска операция с цел установяване на инкриминирания автомобил и задържане на извършителите. В хода на полицейските действия отнетата кола е открита в хале в кв. „Драгалевци“.

На място са задържани двама мъже, на 44 и 45 години. Първият е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с МПС.

При последвалите процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на СДВР на адреса на 45-годишият мъж е установен укрит друг лек автомобил - „Рено“ , обявен за национално и международно издирване.

Униформените иззели мобилни телефони, СИМ карти, лекия автомобил „Нисан – Джук“, регистрационни табели, ключ за „Нисан“-а и инструменти за разкомплектоване на автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, и на двамата мъже е повдигнато обвинение.

На 44-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на втория задържан е наложена мярка „парична гаранция“ в размер на две хиляди лева.

Работата по разследването продължава в рамките на досъдебното производство и под надзора на прокуратурата.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!