Силна буря удари София в понеделник вечерта. Както БЛИЦ писа за минути улиците се превърнаха в реки. Малко след 20.00 ч. небето над столицата се покри с тъмни облаци, придружени с гръмотевици и силен вятър. А малко след това се изсипа порой и градушка. 


Близо 2 часа продължава да вали, а в различните хора на столицата хора бедстват, заради пороя и образувалите се наводнения.

Читатели на БЛИЦ прегряха редакционния телефон със сигнали. Ето каква е пбстановката по думите им:


В подлезите на бул. България има хора, водата опира в жиците и дава на късо.

В магазин за хранителни стоки на бул. България и бул. Тодор Каблешшков мъж е паднал в асансьорна шахта. Слава богу, той е изваден, но не се знае какво е състянието му.

На бул. "Овча купел" и ул. "Любляна" крътовището е наводнено. Има няколко блокирани автомобила, като водата стига до прозорците на колите и хората не могат да излязат. 

Подлезът на НДК е наводнен.
При Световрачане е паднало дърво и е запречило пътя.

Бул. Възкресение е наводнен. 

На Надежда кръговото и Ломско шосе толкова силно е било налягането в шахтите, че капаците им са изхвърчали.

Орлов мост е наводнен. Рейсовете са спрели по средата на платното, защото са под вода.

А на Сточна гара има половин метър до преливане на реката.
 

 Част от кв. "Красна поляна" остана без ток заради бурята в София. Без електричество са жилищните сгради в района на бул. "Възкресение".
 

   

В същото време от Столична община съобщиха, че във връзка със силните валежи и гръмотевици в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали.

Най-силни са валежите в южните части на града.

Затруднения на движението има на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв.Княжево, където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“. Насочени са аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!