Местен наркоман и пияница, който лесно става агресивен. Така описват Мартин Николаев негови познати от столичния квартал "Дианабад", където мъжът стана лошия герой в истински екшън, пише trafficnews.bg.

На 16 октомври той нападна мексиканеца Фабиан Родригес, като първата версия беше, че латиноамериканецът е отнесъл куршум в челото и е откаран полужив в "Пирогов".

После се оказа, че чужденецът е халосан с чук и няма опасност за живота му. Приятели на издирвания за нападението Мартин  разказаха, че мъжът не живее на адреса си по лична карта и обикновено преспива при познати в различни райони в София. 

Майката на  Николаев има апартамент в блок 56, където е и жилището на сляпата Женя Алексиева, за която като асистент работи Родригес.

Преди около месец обаче майката на Мартин починала и отвреме на време той идвал в дома й, за да взима някакви неща.

До бруталното нападение над Фабиан се стигнало, след скандал за пари. Съседи на мексиканеца, както и жената, за която работи разказаха, че спорът бил за 35 лева.

Двамата мъже се засекли, започнали да се карат и скоро се стигнало до саморазправа. 

"Той дойде и без да казва нищо стреля по момчето ми. После избяга. Аз чух изстрел", упорито настоява сляпата Алексиева, която е огласила и версията за стрелба. 

Според жителите на блока обаче изстрели не е имало. Мартин действително нападнал Фабиан, но го ударил с чук по главата. 

Мексиканецът бил откаран в болница заради раната и сериозното кръвотечение от нея. Приятели на Мартин пък разказаха, че не са изненадани, защото той често е употребявал алкохол и наркотици. 

Какво още разказаха жителите на блока и жената, в чийто дом се е случило нападението, вижте във видеото: