Възстановени са трамваите по „Граф Игнатиев“ в София, след като Столична община три пъти отлага пускането им. Улицата, по която ремонтните работи продължават, стана първата в столицата със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт.

Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18, съобщиха от Столична община.

По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по „Граф Игнатиев“ с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по „Граф Игнатиев“ и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

Работата по обновяването на трамвайното трасе беше приоритет в ремонтните дейности. Бяха поставени нови 298 т релси, с което се обновиха над 1200 метра от трасето. Металните огради бяха премахнати, за да се улесни достъпът на минувачите до магазините и сградите в района, но ремонтът продължава. Предстои да се завършат площадните пространства, все още се работи и по тротоарните настилки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ