Между 3 и 40 минути е времето, за което един човек може да гласува в столичния район "Младост", където едновременно се провеждат и избори за кмет на района. Членовете на комисиите предлагат на гражданите по три бюлетини: за президент, за референдум и за кмет, като всеки гласоподавател взема сам решение с коя бюлетина да гласува. 
До момента очакванията на наблюдателите, че хората ще се объркат, гласувайки с три бюлетини, се оправдаха частично, информира БНР.
 
Ако пред някоя от секциите нямаше струпване на хора, пред други се извиха опашки. Членове на комисии изразиха надежда, че няма да се наложи да чакат цяла нощ, за да предадат бюлетините, както миналата година. 

Започнаха по-късно, в седем и десет беше, освен това един човек се обработва повече от пет, шест минути. Аз не знам, до края на деня за гласуване колко човека могат да минат. Ние в "Младост" имаме три бюлетини да попълваме, поради която причина става бавно. Не са ли обучени, недоумяваха граждани. 

Към 10 часа гласуването на един избирател в "Младост" е отнемало около 30 минути, но хората са били търпеливи, тъй като са наясно, че има 3 типа вот и 3 бюлетини.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА