Президентът Румен Радев връчи пагони на бригаден генерал на новия началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски. Очаквам, че в ролята си на началник и под ваше ръководство Военномедицинската академия ще бъде образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност, заяви държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, цитиран от БТА.

Той удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" проф. Мутафчийски и го назначи на длъжността началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на България. При връчването на пагоните на церемонията днес на "Дондуков" 2 Радев поздрави бригаден генерал Мутафчийски с новото звание и новата длъжност, пожела му здраве, сили и упоритост, за да може да реализира визията си за по-нататъшно развитие на ВМА, която да продължи да бъде и средище за развитие на наука и за подготовка на млади кадри на световно ниво. 

Президентът каза, че връчва пагоните на достоен български офицер, като добави, че това е акт на признателност и висока оценка за професионализма и отдадеността на Мутафчийски на военната медицина. 

Румен Радев изрази увереност, че с професионалните, организаторските и лидерските си качества Мутафчийски ще продължи да допринася за утвърждаването на ВМА като реномирано, модерно и ефективно здравно заведение. Вярвам, че ще допринесете да се запазят и да продължат да се развиват дългогодишните традиции на ВМА, каза президентът Радев. Той също така изрази увереност, че знанията и експертността на Мутафчийски, придобити на лидерски позиции, ще бъдат гарант за издигане на авторитета на здравното заведение. 

От своя страна бригаден генерал Венцислав Мутафчийски отбеляза, че основна в управлението на ВМА е приемствеността, като добави, че съзнава отговорността пред себе си. В управлението на тази болница трябва да се гледа напред, не само да се задържат достигнатите позиции, да се надгражда, каза Мутафчийски. 

Той заяви, че няма да позволи да се опетни името на ВМА, на колегите му, както и неговото име и благодари за оказаното му доверие.